No Widgets found in the Sidebar

, професор Ейми Браун е базиран в катедрата за обществено здраве, политика и социални науки в университета в Суонзи във Великобритания, където тя ръководи магистърското обществено здраве. С опит в психологията тя за първи път се заинтересува от многото бариери, с които жените се сблъскват, когато се кърмят, след като има първото си бебе. Три бебета и докторска степен по -късно тя е прекарала последните дванадесет години в проучване на психологически, културни и обществени бариери пред кърменето, с акцент върху разбирането как можем да подкрепим по -добре жените да кърмим и впоследствие да повишим процента на кърмене.

Удоволствие е да приветстваме професор Ейми Браун в блога със съветите си за кърмене.

Въпреки това се храните: Кърмене или хранене с бутилки, най -решаващото е храненето и възхитеното бебе и възхитена мама.

До Ейми ……

Кърменето на вашето бебе е едно от най -естествените неща в света, нали? Ами да, но естественото не е задължително да показва лесно. Много неща, които са естествени, вземат практика – никой от нас не се научава да ходи без няколко неравности – и кърменето не е по -различно.

Получаването на добра информация и добра подкрепа е наистина важно. За съжаление, не всичко, което четете, ще бъде точно или има най -добрите ви интереси в сърцето си. И така, ето девет истински неща, които да очаквате, когато кърмите …

Привързването на вашето бебе може да изглежда различно от това, което си представял

Бебетата не се хранят, като просто смучат зърното. Вместо това те вземат голяма уста на зърното и ареола (по -тъмната кожа около зърното ви) и привличат зърното си точно към гърба на устата им, докато масажират долната страна с езика си.

Това не е толкова неудобно, колкото звучи – зърната са забележително еластични. Но е от решаващо значение да се оправи и това може да отнеме практика. Добрата ключалка им помага да получат много мляко и спира да ви боли. Попитайте акушерката си за поддръжка, разгледайте тези страхотни видеоклипове за визуализация на това, за което се стремите () и не се ужасявайте да продължите да питате, докато не го закачите.

Кърмените бебета хранят партиди, а аз посочвам много

Ако слушате страхотна леля Мейбъл, тя може да ви каже, че бебетата трябва да се хранят на всеки четири часа на точка. Всъщност през 50 -те години бебетата са донесени от детската стая на майка си на всеки четири часа за храна. Все още ще намерите книги, които ви казват, че това е как бебетата трябва да се хранят. Този съвет обаче е просто глупост.

Сега знаем, че храненето на вашето бебе отзивчиво, напр. Всеки път, когато искат да бъдат хранени, ден или нощ, помага за изграждането на добро снабдяване с мляко. Опитът за разтягане на емисиите има обратен ефект. Бебетата могат да се хранят поне на всеки 2 – 3 часа, тъй като кърмата лесно се усвоява. Това рядко е в зададени моменти, тъй като те не могат да четат часовници, но ядете ли и пиете в зададена рутина?

Нощните емисии са много нормални

… И това, което ги храните, няма влияние върху съня, въпреки това, което хората могат да предложат. Бебетата имат мънички торми, така че се нуждаят от чести фуражи и само защото слънцето е залязло, не показва, че другите им нужди са изчезнали. Бебетата имат кратки цикли на сън и се събуждат по много причини, различни от глада. Това, което ги храните, няма да им помогне, ако се събудят, защото са студени, се нуждаят от промяна на пелените или просто искат гушкане. И кърмещите майки всъщност получават много повече сън, тъй като е по -бързо да кърмите през нощта, а не да приготвят бутилка.

Ще станете очаровани от съдържанието на техните пелени

Да наистина. Един от най -добрите начини да разберете дали млякото влиза, е да разгледате какво излиза. Тъй като вашето бебе взима много повече мляко през първите дни, техните пелени ще се променят от черен лепкав цвят до горчица-у жълто. До 6 -ия ден те трябва да имат поне 6 мокри и 2 мръсни пелени на ден (след 6 седмици някои бебета имат по -малко мръсни пелени).

Можете да прецените как се чувства мокра пелена, като поставите 2 – 4 супени лъжици вода в пелена и усещате теглото му. Поо се счита за пу, ако е приблизително по -голям от монета от £ 2. Да, никога повече няма да гледате монети от £ 2 по същия начин.

Пълните непознати ще имат мнение за това как храните бебето си

Този всъщност не е специфичен за кърменето. Някои непознати просто обичат да казват на всички майки, че го правят погрешно. Кърмене? Грешно! Хранене на бутилка? Грешно! бебе спи? Грешно! Не спящ? Грешно! Решаващото е да осъзнаете, че няма правилен отговор и става въпрос за тях, а не за вас. Просто се усмихнете и кимайте или попитайте: „Защо искаш да знаеш?“ Или кърмите пред тях – това ще ги накара да си отидат.

Същото важи и за хората, които ви разказват преувеличени истории на ужасите. Това е трудно, тъй като най -вероятно самите те са получили лоши препоръки или не са получили правилната подкрепа и по свой начин се опитват да помогнат. Но тяхната история не трябва да бъде вашата история.

Нормално е да намерите някои дни трудни

Може наистина да искате да кърмите. Но това не показва, че винаги ще бъде прекрасно. Ще имате трудни дни и може да кажете на всички, че имате HДостатъчно реклама. Но това е добре. Няма предпоставка, че трябва да обичате кърменето всеки ден или дори изобщо. В крайна сметка може да обичате работата си или партньора си, но това не показва, че понякога не се чувствате разочаровани или изморени от тях.

Казвайки това, е лесно да обвинявате кърменето, когато нещата са трудни, когато всъщност може просто да е отговорност да се грижите за вашия мъничък човек. Спирането на кърменето няма да ги спре да се нахранват, променят или непрекъснато да се джигират. Самото майчинство е трудно. И знаете ли какво? Също така е добре да го кажем.

Ще се влюбите в партньора си по изцяло нови начини

Един приятел ми каза как никога не се е чувствала много повече влюбена, отколкото когато партньорът й масажира блокиран канал на гърдите си в 4 часа сутринта. Друг избухна във възхитени сълзи, когато партньорът й се изправи пред изправен роднина, който й каза, че не трябва да се храни публично. Друг обвързан с споделеното щастие на пълна пелена. Добре, може би тя беше малко лишена от сън, но вие получавате същността …

Ще се храните навсякъде, ако бебето ви е гладно

Преди бебето ви да е тук, мисълта за кърмене на публично място ви направи малко разтревожени. Бързо напред няколко месеца и всичко върви. Нагоре планина, в опашката на супермаркета, по време на обетите на много сериозна сватба (да, булката) …

Когато имате кърмено бебе, бързо научавате, че зърната ви ще разрешат почти всичко. Кърменето има всякакви ползи за здравето, но способността за успокояване на плачещо бебе в рамките на 15 секунди е на върха на много причини за жени за кърмене.

Един ден всичко ще щракне

Някъде, вероятно, когато са на около осем седмици, ще разберете, че всичко изведнъж стана толкова по -лесно. Вие сте подредени резето си. Напускате къщата, без да мислите твърде много. Хранете се на толкова много места, че вече не мислите два пъти. Вашият пощальон е видял вашите цици, и двамата, и нито един от вас не се интересува.

Продължавайте, заслужава си.

Следвайте Ейми в Twitter: @prof_amybrown
Уебсайт: www.breastfeedinguncovered.co.uk

Положителната книга за кърмене от Ейми Браун е публикувана от Pinter & Martin £ 14,99

Купете моята книга за бестселъри в меки корици или аудио

Дебютната ми книга е моето ръководство за оцеляване и процъфтяване на работа и у дома и предлага представа как да създам цифрова услуга или да се върне на работа с увереност.

Мумбос: Ръководството на искрената мама за оцеляване и процъфтяване на работа и у дома (2 -ро издание на Обединеното кралство)

Предлага се на Amazon или Audible

Работещата майка: Вашето ръководство за оцеляване и процъфтяване на работа и у дома (издание на САЩ/Канада)

Наличен на 8 септември 2020 г. Поръчайте сега в Amazon

Като това, което сте чели? Тогава защо да не следвате Вики във Facebook, Twitter, YouTube, Pinterest и Instagram

Никога не пропускай пост!

Абонирайте се за Honestmum за моя седмичен имейл бюлетин, където споделям новите си публикации в блога, съвети за блогове, покани за събития, състезания и новини за новата ми книга. Никога не споделям вашите лични данни с трети страни.

Facebooktwitterpinterestemailtumblrshare

By lbcnc

Leave a Reply

Your email address will not be published.